יכל להשפיע במשהו,
שמנמן ובעל מסעדה איטלקית בלי עין הרע,
הקיאנטי נשפך כמו מים.
אבל אין לו זמן.
עסוק עכשיו עד מעל הראש בפסטיבל הצלעות,
שמתוכנן לסוף השבוע הבא.
אז ההם מפגיזים ואלו טובעים…
מעולם לא האיץ באף אחד להשתולל ברחובות,
או לרפד את הגרעיניים.
חוץ מזה הוא תמיד רעב.
עולם כמנהגו נוהג(:
אהבתיאהבתי
פומפדור… צ'ינאטי.
לוקחים כמה עגבניות שמנמנות אדומות חולטים מקלפים שלשו שיני שום באזילקום טרי וקצת הרבה פרמזן או מוצרלה טריה (האמת היא שרק האיטלקים המסכנים צריכים לאכול באזילקום טרי. הם הפסידו במלחמה וויתרו על ארץ ישראל אז עכשיו בחורף? אללי אפשר זעתר טרי במקום מי שלא ניסה לא יודע במה מדובר. ) בקיצור פאסטה ברוטב עגבניות (מי שמפה לא יודע להמשיך לבד שילך למסעדה איטלקית….)
או לחלופין תקשיבי זה מתכון בן זונה. מהיר אבל לא קל. הנה הסיפור פאסטה (ספגטי לא שום דבר אחר ) לבשל עכשיו להכין מראש! כמה שיני שום חתוכות דק דק (לא מקווצות ) שמן זית טיפה (ככה חצי כוס אבל גדולה ועוד קצת עם הבקבוק) או טיפה חמאה (ככה כמעט חצי חבילה לא אמרתי דיאטטי?) ובאפלו מוצרלה טרייה (בלי רמאות) חתוך למקלות של בערך 3/4 ס"מ קוטר. גלגל שמנמן של באפלו יספיק כאן למנה יפה חמישה שישה אנשים. ושתי עגבניות אדומות קלופות חתוכות לריבועים (לא לא לא עגבניות מקופסה מספיק עם השטויות זה לא מחנה שמונים כאן)
עכשיו הטריק שאת מורידה מהאש את הפסטה מסננת אותה ולא מעבירה במיים קרים להפסיק את הבישול אלא! בקערה גדולה עם מערבבת בתנועות גדולות את המוצרלה עם הפאסטה בכף עץ ומוסיפה אחר כך (הכל תוך כדי ערבוב ) בהתחלה את החמאה או את השמן זיית אחר כך אתה עגבניות ובסוף את השום .
מה שצריך לקרות זה המוצראלה תהפך למין איטריות כאלה ארוכות מעורבבות בספגטי (וזה דורש אימון אין בררה בפעמים הראשונות זה לא יצליח שהוא יסבול קצת זה טעים גם שזה לא מצליח) הכל תוך כדי ערבוב ועוד ערבוב בכף העץ הגדולה (נשמע מסובך זה לא רק דורש אימון לא להתייאש הכישלונות הראשונים) הרבה פעמים המוצרלה מתגבשת למין גושים כאלה זה לא טוב זה טעים אבל לא רפזנטטיבי י שאת מזמינה את מלכת אנגליה לאכול אי אפשר להגיש…
טוב אחרי חמש דקות הפאסטה כבד די התקררה החמאה נמסה העגבניות גם כן כבר השתלבו והשום גם כן מלח גס וקצת פלפל שחור (המהדרים מוסיפים כאן טיפה פלפל ירוק חריף חתוך דק דק ) ומכניסה למקרר לכמה שעות לפחות. זה סאלט קר . אבל הטעם אוי הטעם הכל מתערבב וזה מעדן אמיתי
ואו לחילופי חילופין שקשוקה פוסט מודרניסטית. טוב זה כבר ממש מאכל שיש לי זכויות יוצרים עבורו…מהיר מדויק וקטלני.
מחבת גדולה וטובה. שתים שלוש עגבניות פרוסות הכי דק שאפשר. הרבה שמן זיית שש ביצים וחתיכה פלפל חריף חריף פרוסות דקיקות /או שלוש שיני שום פרוסות דקות / (טוב אני לא צריך להסביר לך שאפשר לשנות את הכמויות אבל חשוב מאד שלא יהה יותר מדי ביצים שלא תגענה אחת בשניה) חלה טרי פרוסות או לחמניות דומות…
הנה המתכון 6 דקות בערך זה מוכן. שישבו בשלוחן ויחכו זה לא סובל דיחוי.
טיפה שמן למחבת הלוהט (טיפה חצי כוס..טוב שליש אבל שיראו את השמן לא רק דוגמית) אם בחרת בפלפל חריף עכשיו וה זמן לטגן אותו כמה שניות שיתחיל לבעבע אחרי לא הרבה זמן את מגלישה את פרוסות העגבניה למחבת ובונה מין עוגה כזאת כמו בטאטר תפוחים של עיגולי בעגבניה בתחתית המחבת הלוהט שהשמן יעשה להן שפריצים על הפנים שפרוסות העגבניות התנה כמו השפורטים בקופסא שלה סרדינים ככה האחת עם הזנב שלה על הפנים של החברה שלה ושוחות בשמן) . ההעגבניות מתבשלות מהר אין לך פה זמן להוסיף עכשיו מלח גס ואפשר כמה עלים טריים של בזילקום (או זעתר ) טרי! (בטח שאין לך זעתר בצפון דקוטה או איפה שאתה גרה שם..) . אם בחרת בשום אז בהתחלה כמה פרוסות שום והשאר אחרי ששמת את העגבניות ברגע שהעגניות מתחילות לעבוד (לא להמתין אחרת לא ישאר מהן כלום כי זה פרוסות דקות דקות ) במהירות שש ביצים שלא תגענה אחת בשניה על העגבניות מלמעלה.
לתת לזה עוד כמה שניות של אש חמה להנמיך את האש ןלסגור עם מכסה לחכות עד שהן נהיות כמו ביצים עלומות זה צריך להיות חצי חי מי שלא אוהב ביצים עלומות? שיאכל שקשוקה רגילה זה לא בעבורו.
טוב אז אני צריך להמשיך? פרוסה חלה על זה מניחים ביצה אחת (עם העגבניוות מלמטה זה צריך להגיש בזהירות זה עלול להתקפלשש ונהיה סמאטוחה על הצלחת הלך על כל הקונסטרוקציה) או שתים תלוי בקצבת הכלוסטרול בבית. את השמן שנשאר במחבת קצת מוזגים על החלה בצדדים. בתאבון…זה בראנץ'? חבל חבל על הזמן.
כל זה רק דוגמה כמה אסוציאציות את יכולה לייצר בעזרת כמה עשרות מילים …..
עדי
נ.ב אני רק חושב מה הבת דודה היתה אומרת לי אם היא היתה קוראת כאן את השצף קצף המילולי אסוציאטיבי הזה כאן אווווווו אבל היא לא קוראת אז מה איכפת לי? אני לא מפחד….. (לא סיפרתי לך אבל כתבתי לה פוסט לעלון לחג המושב שלהם? תאמיני בהרוורד לאו ריווי לא עורכים ככה. כל פסיק וכל גרשיים וכל משפט נמדד ונבדק במאזניים מדויקים )
חבל שהיא לא רוצה לכתוב זאת בטח במגרה אצלה שם הכל מחכה היא לא יודעת שהיום זה כבר מחר.
אני חוזר לעבוד ….
אהבתיאהבתי
כמוןב שגם המתכון השני אוהב באזיל טרי (או זעתר שאיןלך) למען האמת זה המתכון היחידי שהבאזיל זה חובה.. ושם כמובן שכחתי.
אהבתיאהבתי
בדיוק, עולם כמנהגו.
עדי – התגובה שלך היא פוסט פוליטי שלם ותודה על המתכונים שמבצבצים ממנה. הרסת אותי בנקודת המגוז של "מחנה שמונים" (גם אני, איזה מקום), בשפרוטים וכמובן בפינת הרוורד לאו ריוו.
במקומותינו – הצרה היא לא הזעתר והבזיליקום הטרי אלא הבסיס – העגבניות שמחירן בעונה הזאת מגיע ל- 9$ לקילו והן לא במצב משהו…הדרך ממקסיקו…. (אני גוזרת ורושמת את המתכונים שלך לקיץ).
אהבתיאהבתי
9$ לקילו? פלא שאת מציירת אותן לאכול אותן…..
אהבתיאהבתי