10 מחשבות על “תחילת העונה ויש בכל הגדלים

    • ….ענין מקומי מאוד ז'אן קלוד, כי העיר הזו מוקפת בחוות שמגדלות דלועים מכל המינים (והגדלים…). מוזמן להציץ בצילומים כאן ולגבי מתכונים יש אחד מאוד מוצלח – בתגובות של – הפוסט הזה אבל בהחלט יש מקום להרחבה בנושא הקולינרי והעונה כאמור, רק החלה.

      אהבתי

  1. אני יכולה להעיד על איכותו של המתכון מכיוון שהכנתי אותו. ממש טעים אלא שבישראל, אם אינני טועה, אין בעונה זו דלעות כאלה וכשהעונה מתחילה הן ממש יקרות. הינה, תמרי, יש לך סטארט אפ. את יכולה לקנות דלעות בזול ולמכור אותן בישראל, ביוקר. אפשר דלעת ומגנט של דלעת. מן סט כזה. אולי דלעת מיובשת. האם יש דבר כזה דלעת מיובשת. אולי דלעת טחונה בעלת ערכים רפואיים. כדורי דלאון לשיפור האון. אתמול שמעתי בתוכנית " ציפורי לילה עושות עניין (גלי צה"ל) שבבני ברק ( או במקום כגון זה) נתלו מודעות על כדורים לשלום בית ואפילו אפשר לקבל אחד לניסיון ( אח של אודיה קורן סיפר לה) . העיקר, תצלומים יפים מלאי שמחת חיים או לפחות שמחת פרחים ודלועים. לולא הגשם הייתי קופצת לביקור קצר.

    אהבתי

    • תודה רבה שולמית, וכרגע עוד אפשר לקפוץ לביקור, הגשמים הם עדיין לא ענין מייגע מדי ותוך שבוע שבועיים הצבעים בחוץ בטוח שווים את זה. דלעת ומגנט של דלעת כסט זה רעיון ממש חמוד, למרות שהוא בפירוש מחוויר מול כדורי דלאון! עכשיו כשהעלאת את זה – מענין אם יש קשר בין אזורים עתירי דלועים לשקט יחסי – ואולי יכול לעבוד לא רק כזרז לשלום בית מקומי, אלא אף כגורם מגורען לשלום עולמי…

      אהבתי

    • יש יותר גדול – כי הדלעות האלו משתתפות בתחרויות על הגודל וסביר שאלו של שחושבים שיש להן צ'אנס להגיע למקומות הראשונים שמורות במקומות יותר מוגנים עד לקבלת המדליות.

      אהבתי

  2. רעיון. אפשר לטחון את הגלאון ולהמיסו במימי כל הנהרות , הימות , האגמים וכיוצ"ב. בו זמנית צריך גם לעודד צריכת אמצעי מניעה כי עם עליית האון תגרור עלייה  בילודה השלום שהושג, יתפוגג בגלל צפיפות אוכלוסיה

    אהבתי

  3. ניראה אותך מביאה הביתה אחת כזאת ….אפשר לעשות ממנה פמפקין פאי לכל הקואנטי. שלומית! בבקשה ממך. אם כי למיטב ידעתי זה כן העונה. כי קלאבסה כמו כל הדלועים גדל בקיץ ומבשיל בקיץ ואז יש לכל השנה. 
    אני בהחלט חושב שהגודל אינו קובע . למיטב זכרוני מגידול דלעות זה די פשוט לקבל בומבילות שכאלה כל מה שצריך לעשות זה לעקור את כל הפרחים מיד לאחר החניטה להשאיר שנים שלושה על הצמח ולאחר כמה זמן שהם מתחילים לגדול לבחור את הגדול ולעקור את האחרים. אבל אז כל מה שמקבלים זה רק  בומבילה כזאת שאי אפשר למכור אותה אלא רק להתחרות בתחרויות המטופשות הללו. אבל מה אני זוכר? הפעם האחרונה שגידלתי קלאבסות  היה בקיץ 1967 הייתי בן 13 ואבא הלך לששת ואני נשארתי עם השדה של הקלאבסות. כל כך הייתי גאה שהוא חזר עם ירושלים ושארם אל שיך בחגור וגם היה לנו שדה מלא קלאבסות מה צריך עוד?  כנראה שבסוף אפילו שמתחילים בדלעת? זה נגמר בסוף במלחמה..

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s